luni, 22 noiembrie 2010

Probioticele, soarta noastra se decide in intestinele noastre !

Probioticele, 
soarta noastra se decide in intestinele noastre Toti acordam o mare atentie igienei corporale exterioare, dar nu se intampla acelasi lucru si cu organele noastre interne. Printr-o alimentatie incorecta, din cauza poluarii in care traim, organele noastre interne sunt suprasolicitate din cauza substantelor toxice introduse in organism zi de zi. Orice terapie isi propune detoxifierea si curatirea organismului. 
   Prin actiunea sa de curatire si de eliminare a toxinelor sedimentate in organism, planta Aloe vera, ajuta la refacerea sistemului imunitar, la regenerarea celulara si are efecte curative benefice asupra mucoaselor, vezicii biliare, ficatului, este diuretic, are efecte pozitive asupra activitatii intestinale. 

 Sistemul nostru imunitar  se regaseste in proportie covarsitoare, la nivelul intestinelor 

Sistemul nostru imunitar  se regaseste in proportie covarsitoare, la nivelul intestinelor. In aceleasi timp, sistemul digestiv este o poarta de intrare a germenilor patogeni in organism, o data cu alimentele sau lichidele ingerate.
Partea  dintreacesti germeni sunt distrusi la trecerea prin barierea acida din stomac, dar unii dintre ei ajung in intestine, unde dispun de mediu nutritiv si tempertura optima pentru a se multiplica si pot produce imbolnavirea.


 PROBIOTICELE, acele "bacterii bune" 

Aici intra PROBIOTICELE, acele "bacterii bune"  care impiedica multiplicarea si colonizarea intesinului de catre  bacteriile rele (patogene). Aceste "bacterii bune" functioneaza ca un gardian al sanatatii.
-->
     Tractul digestiv normal contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii .......
http://www.youtube.com/watch?v=jv8ZGpA0UKk

Potrivit Prof. Univ. Dr. Radu Voiosu, "tractul digestiv normal contine aproximativ 400 de tipuri de bacterii care impiedica dezvoltarea bacteriilor daunatoare si contribuie la mentinerea unui sistem digestiv sanatos. In majoritatea cazurilor, probioticele sunt folosite pentru profilaxia diareei determinata de antibiotice".  
-->
Bacteriile „bune” care traiesc in colonul si intestinul tau previn instalarea infectiilor, produc vitamina K si acid folic, dar participa si la metabolizarea anumitor substante. Studiile pe animale au aratat ca in lipsa florei digestive tot organismul ar fi dat peste cap.
La o persoana sanatoasa, dialogul intre probiotice, mucoasa intestinului si sistemul imunitar al intestinului, mentine sanatatea digestiei
Cel mai mare grup de bacterii probiotice de la nivel intestinal este cel al acidului lactic, dintre care Lactobacillus acidophilus gasit in iaurt este cel mai cunoscut. Drojdia este, de asemenea, o substanta probiotica. Probioticele pot fi gasite in comert ca suplimente dietetice.
In majoritatea cazurilor, probioticele sunt folosite pentru profilaxia diareei determinata de antibiotice. Antibioticele omoara, pe langa bacteriile care determina aparitia unei boli, si bacteriile benefice ale tubului digestiv. O scadere a bacteriilor benefice poate duce la diaree. Administrarea unor suplimente probiotice (sub forma de capsule, pudra sau lichid) poate ajuta la inlocuirea bacteriilor benefice pierdute si astfel poate fi prevenita diareea.
Scaderea bacteriilor benefice poate conduce la dezvoltarea altor infectii, cum ar fi candidoza vaginala si infectii ale tractului urinar, si simptome cum ar fi diareea cauzata de boli intestinale. Cercetarile au demonstrat ca probioticele ajuta la reducerea:
 • diareei ca efect secundar al antibioticelor
 • acutizarilor bolilor intestinale inflamatorii, care determina diaree si durere abdominala
 • inflamatiei ileonului la pacientii care au suferit indepartarea chirurgicala a colonului.
Cercetatorii studiaza rolul probioticelor in preventia cancerului de colon. De asemenea se cerceteaza eventualul beneficiu al probioticelor in sindromul de intestin iritabil (afectiune gastrointestinala in care motilitatea intestinala crescuta determina aparitia durerii abdominale, balonare, constipatie alternand cu diaree, afectiune care nu duce la probleme organice serioase si poate fi tratata prin dieta cu multa fibre, fara cafeina, fara produse lactate si exercitii de relaxare).
Rezultatele unor studii recente sugereaza ca probioticele gasite in iaurt ajuta la preventia diareei determinata de antibiotice. Totusi, sunt necesare mai multe studii pentru a confirma eficienta iaurtului. Pentru a conferi beneficiu, iaurtul trebuie sa contina culturi active, iar pe majoritatea cutiilor de iaurt este indicata eventuala prezenta a culturilor active.
-->

Dr. Voiosu sustine ca "dintre pacientii care consuma probiotice pentru tratarea afectiunilor digestive, 66% dintre subiecti au confirmat reducerea senzatiei de balonare, iar 4% aveau scaune zilnic."


Doctorii ne atrag atentia ca nu toate produsele care se lauda cu continutul de probiotice sunt cu adevarat sanatoase, mai ales ca vanzarea lor nu este reglementata la fel de stric ca ca a medicamentelor. In primul rand, bacteriile continute trebuie sa fie vii si sa ramana asa atata timp cat produsul se gaseste la raft, fie in supermarket, fie in farmacie. In al doilea rand, aceste bacterii trebuie sa fie capabile de actiona asupra florei digestive. Degeaba sunt vii in produsul consumat daca vor fi distruse de acidul din stomac sau daca numarul lor nu e suficient incat sa-si faca efectul.
FOREVER ACTIVE PROBIOTIC
  http://www.flp.ro/client/produse/nutritie/222.pdf
 • contine sase varietati de microbu benifici;
 • este realizat pe baza unei tehnologii uniuce de incapsulare;
 • capsulele perlate rezista actiunii sucului gastric, permitand elibareaea substantelor active doar la nivelul colonului;
 • este singurul produs probiotic de pe piata ce nu necesita refrigerare.
 • ajuta la combaterea dezechilibrelor provocate de hrana neadecvata si stilul dezordonat d viata;
 • contribuie la procesul de crestere si dezvoltare, prin mentinerea sanatatii si echilibrului organismului;
 • amelioreaza digestia;
 • intareste sistemul imunitar
 Pentru intrebari,  comanda produse, informatii
0765 24 68 78
adrienne@flp.ro
sau prin blog, comentarii

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu