marți, 2 octombrie 2012

Cancerul si alimentatia Cancerul si chimicalele Cancerul si fumatul

Cancerul si alimentatia Cancerul si chimicaleleri Cancerul si fumatul

Acest cuvant nici macar sa il pronunti nu imi place, mai ales cand ma gandesc cat de vinovat este mediul in care traim, hrana care o mamncam, stersul (oxidativ) radiatiile si chimicalele cu care avem contact zi de zi. 

Cancerul (neoplasm malign) 
este o categorie de boli caracterizate prin diciziunea necontrolata a unui grup de celule (cele canceroase) care au capacitatea de a invada alte tesuturi din organism.
  • se inmulteste 
  • ataca celule (de langa sau prin metastaza oriunde in organism.)

Practic celulele canceroase prima data sunt celule normale, sanatoase, insa dupa multe factroi de atac:
  • poluare, 
  • toxicare, 
  • neoxigenare corecta a celulelor
  • fumatul
  • raze solare
  • stresul (oxidativ)
  • harana incorect procesata (tratare termica in ulei - prajeli)
  • mancare procesata si conservata (aditivi cunoscuti E-uri) 
  • neconsumarea a fructe, vitamine (A, E,C...) care ajuta la combaterea oxidarii
  • sau virusi precum HPV
  • ..etc 
se modifica ADN corect si devin canceroase.
Dupa care ca o celula normala/sanatoasa incepe sa se reproduca haotic.

Din cele mai sus mentionate din pacate deja avem o doza in fiecare zi.

Printr-o modificare in stlul de viata putem ajuta corpul nostru sa lupte imotriva radicalilori liberi, care produc aceste celule canceroase.
Un ajutor binevenit este intotdeauna un aport sanatos de Vitaminele C, E, A.
  • Absorbent C - sursa naturala de Vit C din plante cu absorbtie prelungita
  • A-beta-care - sursa naturala de Vit A (beta-caroten) si Vit E (D-alfa -tocoferol) 

Vitamina E si cancerul

Utilizare: prevenirea bolilor tumorale, refacerea tisulară, afecţiuni dermatologice, probleme de vedere, chisturi (tiroidiene, ovariene, mamare, etc.).

  • Măreşte rezistenţa organismului, protejează plămânii împotriva poluării, atenuează oboseala, grăbeşte vindecarea arsurilor şi rănilor, este diuretică şi hipotensivă. 
  • Vitamina E joacă un rol important în prevenirea avor­turilor spontane, combate crampele musculare.
  • Împiedică oxidarea acizilor graşi nesaturaţi, ai vitaminelor A (a nu se omite deci asocierea produsului Arctic Sea cu A-Beta-CarE), C, D, F şi a biotinei (vitamina B8), a carotenoidelor, etc. Protejează hematiile de acţiunea substanţelor hemolitice. 
  • Intervine în metabolismul inter­mediar ca transportor de electroni. 
  • Favorizează creşterea şi reproducerea. 
  • Ajută depozitarea glicogenului în ficat şi muşchi. 
  • Măresc capa­citatea funcţională a muşchilor prin ameliorarea circulaţiei capilare şi o utilizare optimă a oxigenului. 
  • Favorizează asimilarea calciului şi a fosforului (în osteoporoză se recomandă prin urmare consumarea produselor Lite sau Kids împreună cu Nature-Min şi Absorbent-C).

Vitamina C si cancerul

S-a demonstrat că vitamina C favorizează buna funcţionare a sistemului imunitar, sporeşte absorbţia fierului din legume şi fructe şi protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.

Tutunul ,  este un puternic distrugator de vitamina C, fiecare tigara fumata distruge 25-100 mg de vitamina C. Vreau sa remarc ca toti locuitorii marilor orase au nevoie de suplimente de vitamina C pentru ca monoxidul de carbon este un distrugator de vitamina C.
Iata de ce, pentru a mentine un nivel constant de vitamina C in organism, este necesara introducerea unor noi cantitati de vitamina C.

Daca ingitim cate o tabelta din fiecare nu am rezolvat inca problemele!

Sa nu uitam ce mancam in restul zilei....

Cancerul si alimentatia

Multe ori trecem cu vederea peste intrebare: de fapt ce am si mancat azi?
Doar mancam si nu ne hranim.

  • Prajelile asigura sa se piarda toate vitaminele necesare din mancare, in  plus primim factorul de cancer.
  • Neconsumand indestul fructe, legume crude nu avem sursa de vitamnie si de fibre!Astfel intestinul nostru sufera si cedeaza!
  • Ne agitam, chiar si in timpul mesei.Nu avem mese regulate cu hrana de caliate.
  • Ceea ce mancam nu mai contine acele substante care au continut acum 20-40 de ani.
  • Consumam multe aditive in hrana, ne inconjuram cu detergenti, chimicale. Avem o sulitie toxica pentru oric pata sau insecta....etc
  • Nevorbind de fumatul.

La barbati, cancerul de colon si de prostata ocupa locul II. si respectiv III. pe lista celor mai frecvente tipuri de cancer.

La femei aceste locuri sunt ocupate de cancerul de san si de colon (Locul II. si III.)

Exista numeroase dovezi care stabilesc o legatura intre aproximativ 50% din aceste tipuri de cancer si supraalimentatie (excesul de grasimi din alimentatie si excesul ponderal)

In ultimii 100 de ani, consumul de grasimi s-a dublat aprope (de la 25% la 42%), in timp ce consumama cu 3x mai putine fibre.
In zonele unde consumul de grasimi este scazuta, iar consumul de fibra este ridicata, incidenta cancerului de colon, san si prostata este neglijabila.
In zona noastra (tara si occident) din cauza consumului excesiv de garsimi si sarac in fibre aceste tipuri de cancer au o rata mai crescuta.
Fibrele protejeaza colonul, dau un semntiment de plinsi stimuleaza activitatea colounului, sunt harana bacteriilor bune, absorb garsimilie, apa si zaharidul astfel ajuta la absorbtia lor mai lenta.

Cancerul si chimicalele

Substantele chimice cancerigene constituie un motiv de ingrijorare, mai ales daca ne gandim la aditivi, conservanti, aromatizantii, colorantii, pesticidele si alte substante chimice pe care le folosim in cursul procedurii de livrare a hranei.
Cu toate acestea numai 2 pana la 2% dintotalul cancerelor pot fi legate cu certitudine de folosirea acestora.

Este un excercitiu corect daca numaram cate aditive am consumat prin manacare intr-o zi, prin bauturi/sucuri si cu cate ne-am uns sau parfumat.

Cancerul si fumatul 

Cancerul pulmonar produce mai multe decese decat orice alt tip de cancer.
S-a dovetit in anii `60 efectul cancerigen al fumatului, provoaca cancer si nu numai pulmonar.
Aceasta informatie insa nu descurajeaza cetatenii tarii noastre.
Mai bine jumatatea populatiei fumeaza.

Aproape 90% din cancerele de la nivelul plaminlor, buzelor, gurii limbii, gatului..etc ar putea fi prevenite cu renuntarea la fumat.

Aproape 50% din cancerele vezicale, uinare nu s-ar percepe daca nu am fuma. 

Daca nu fumam, nu mancam prea multe garsimi dar consumama fibre, pe langa si fructe legume bogate in vitamine, ne miscam zilnic 20-30 minute, cate odata mai ajutam organismul cu suplimente putem sa avem o viata mai sanatoasa, echilibrata si posibil fara de a stii ce inseamna cancerul.

Produse ideale impotriva radicalilor liberi si a intaririi imunitatii:
 0765 24 68 78
Distribuitor autorizat





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu