marți, 6 noiembrie 2012

Immublend Imunitate cu Zinc extrase de Ciuperci Maitake si Shiitake Vitamina C si Vitamina D de

Immublend Imunitate cu Zinc extrase de Ciuperci Maitake si Shiitake Vitamina C si Vitamina D 

ÎNTĂREŞTE PRIMA LINIE DE APĂRARE A ORGANISMULUI

Fiecare dintre noi are bodyguardul său personal: sistemul imunitar,care lucrează proactiv și protectiv pentru a ne pune la adăpost de tot ceea ce ne ameninţă organismul și viaţa. 
În schimbul acestei protecţii, trebuie să îl menţinem puternic, ceea ce, în zilele noastre, nu-i treabă ușoară.
Poluarea, stresul emoţional și excesiv ce caracterizează viaţa modernă, alimentele supra-procesate și mutaţiile virusurilor – toate acestea reprezintă o provocare pentru sistemul imunitar. Forever Living Products te ajută să-ţi protejezi imunitatea cu unul dintre cele mai noi produse – Forever Immublend cu FOS și lactoferină. De ce sunt acestea atât de importante pentru prima linie de apărare a organismului ne spune domnul Profesor Doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Bioresurse Alimentare, în rândurile de mai jos.

Lactoferina (Laptele Cleopatrei)

Lactoferina este o glicoproteină din lapte, care dispune de o paletă largă de activități biologice, de apărare a organismului. Printre efectele sale demonstrate se evidențiază cel antibacterian, antiviral, antitumoral,
antiinflamator, imunomodulator. Tot ea contribuie la reglarea creșterii și diferențierii celulelor, la inhibarea biofilmelor bacteriene și la dezvoltarea oaselor.

Rolul biologic al lactoferinei era puternic legat de metabolismul și rolul fierului în organism.
Odată legat de lactoferină, fierul capătă alte proprietăți decât cel în stare liberă, ionică. Și chiar dacă fierul este un element esențial pentru organism, în cantități necorespunzătoare, poate deveni un adevărat pericol. Captând fierul liber, lactoferina previne reacțiile necontrolate ale radicalilor liberi, stopând peroxidarea celulelor. Deci, lactoferina este atât un acceptor, cât şi un donor de fier, în funcție de nevoile celulare. La pH fiziologic, ea leagă fierul, scăzând stresul oxidativ la nivelul țesuturilor. Unele boli, precum cancerul, sunt strâns legate de acest stres ca factor cauzal sau de progres al bolii. Studiile au arătat că lactoferina este un bun candidat ca inhibitor al stresului oxidativ şi ar trebui luată în considerare ca potențială soluție în dietoterapia unor patologii. Savantul Bruce German a descoperit că, de fapt, lactoferina este cel mai
puternic antioxidant cunoscut, care poate reduce cu până la 48% mai mult decât alți antioxidanți nivelul radicalilor liberi.

Efectul de protecție al lactoferinei împotriva infecțiilor microbiene și virale a fost amplu demonstrat într-un număr mare de studii in vitro și in vivo. Factor primar de apărare împotriva infecțiilor, lactoferina funcționează și ca reglator polivalent, care interacționează cu anumite componente microbiene și virale
implicate în procesul infecției. 
Datorită capacității sale de a exercita activitate antivirală, prin fuziunea cu celula gazdă, iese în evidență eficiența sa atât împotriva atacurilor virale, cât și a celor microbiene. S-au demonstrat, totodată, și capacitățile ei prebiotice față de flora intestinală și cele de facilitare a instalării unui ecosistem al florei.
Acest efect prebiotic al lactoferinei în mediul intestinal constă într-un fenomen de selecție naturală prin care se îmbogățește flora probiotică și scade competiția factorilor patogeni, realizând o selecție naturală.

Fructo-oligo-zaharidele(oligofructoza)

Fructo-oligo-zaharidele (FOS) reprezintă un grup de oligozaharide, adică de zaharuri  simple, cu lanțuri scurte, formate din molecule de fructoză. 
FOS sunt utilizate în mod obişnuit ca îndulcitor şi ca supliment alimentar prebiotic. De asemenea, pot fi folosite pentru a încuraja dezvoltarea anumitor bacterii bune din intestine. 
Aceste zaharuri simple nu sunt digerate ușor de organismul uman, de aceea pot fi clasificate drept carbohidrați cu eliberare prelungită.
După ce sunt consumate, FOS trec în intestinul gros pentru a stimula reproducerea bacteriilor benefice, în special bifidobacteria şi lactobacilii, lucru benefic în inflamații intestinale și pentru digestie.
Bacteriile benefice ajută la întărirea sistemulu  imunitar, mențin sănătatea intestinelor și combat “bacteriile rele” precum E. coli, Clostridium sau Salmonella.
FOS stimulează producția de acizi grași cu lanț scurt, în special a acidului butiric, numit şi combustibilul colonului. 
Creșterea nivelului acidului butiric prin fermentare intestinală a FOS menține sănătatea membranei mucoase intestinale. Astfel se generează o tendință de reducere a pH-ului colonului, benefică pentru sănătatea acestuia. FOS sunt, totodată, fibre solubile ce atrag apa la nivelul colonului prevenind constipația. Ele sunt mai mult decât o hrană pentru bacterii, din moment ce nu sunt digerabile. Bacterii prietenoase în proporție corectă înseamnă o bună sănătate digestivă, care ne asigură un tranzit regulat.
Prin suplimentarea dietei cu FOS, puteți creşte densitatea bacteriilor prietenoase la nivel intestinal în decurs de numai câteva săptămâni.
Acestea vor reduce numărul bacteriilor dăunătoare şi, astfel, nivelul de toxine din organism va fi diminuat. Sistemul imunitar poate funcționa în mod corespunzător pentru a lupta împotriva infecțiilor şi a bolilor, fără a mai fi nevoie să lucreze din greu la menținerea unui nivel scăzut de bacterii dăunătoare în intestin.
Dacă aveți suficiente bacterii prietenoase, organismul va fi capabil să asimileze vitaminele
complexului B în cantitatea necesară.

Zinc

Zincul are rol important în :
  • activarea sistemului imunitar, 
  • dar și în menținerea acuității vizuale
  • metabolismul proteinelor, 
  • activitatea pancreasului și a organelor sexuale, 
  • grăbirea vindecării arsurilor și a rănilor, 
  • stimularea procesului de asimilare a unor vitamine, 
  • formarea leucocitelor, 
  • favorizarea sintezei acizilor nucleici și a proceselor de regenerare.
Valoarea reală a zincului pentru organismul uman este cu mult mai mare decât se consideră în general. Pentru asta, trebuie să examinăm rolul pe care îl joacă în cadrul fiziologiei umane. 
Organismul nostru conține aproximativ 2 până la 3 grame de zinc în oase, dinți, piele, ficat, mușchi, leucocite etc. Însă niciunul dintre acestea nu poate constitui o rezervă constantă de zinc. De aceea, pentru a-și putea asigura cantitatea zilnică optimă din acest mineral, organismul depinde de asimilarea sa pe cale alimentară.
Peste 300 de enzime diferite cu funcții vitale în organism depind de aportul de zinc pentru a funcționa la parametri înalți.

Ciuperca Shiitake (Lentinula edodes) 

conține vitaminele din complexul B, ergosterol (provitamina D), minerale, săruri organice și aminoacizi esențiali. Aceasta poate stimula sistemul imunitar al organismului, are proprietăți antibacteriene, reduce agregarea plachetară având și proprietăți antivirale, posibil prin intermediul unor agenți antivirali cunoscuți ca inhibitori de proteinaze.
Din ciupercă s-a izolat așa-numitul AHCC, un alfa glucan care sporește funcția imunitară a organismului.

Ciuperca Maitake (Grifola frondosa)

conține polizaharidele 1.3 și 1.6 beta-glucan, stimulatoare naturale ale imunității organismului
Maitake are un rol dovedit în regularizarea tensiunii arteriale, a glicemiei și a secreției de insulină, a lipidelor (colesterol,
trigliceride, fosfolipide)
Maitake este, totodată, bogată în minerale precum potasiu, calciu, magneziu, diferite vitamine (B2, D, niacină), fibre, aminoacizi. 

Vitamina D 

este o grupă de vitamine secosteroide liposolubile, cele două forme relevante fiziologice majore fiind vitamina D2 (ergocalciferol) și vitamina D3 (colecalciferol). 
Vitamina D este dusă de fluxul sanguin până la ficat unde se transformă în prohormon de calciu. 
Circulând prin corp, calcidiolul se poate transforma în calcitriol, o formă biologică activă a vitaminei D. 
Când este sintetizată de o monocită-macrofagă, calcitriolul acționează la nivel local ca o citokină, apărând organismul împotriva organismelor microbiene. 
Când este sintetizată în rinichi, calcitriolul circulă ca și hormon, reglementând printre altele, concentrația de calciu și fosfat în sânge, promovând mineralizarea sănătoasă, creșterea și remodelarea osoasă și prevenind tetania. hipocalcemică. 
Insuficiența de vitamina D poate duce la oase subțiri, fragile sau deformate, în timp ce suficiența previne rahitismul la copii, osteomalacia la adulți și, împreună cu calciul, ajută la protejarea oamenilor în vârstă care au osteoporoză.
Vitamina D modulează de asemenea funcțiile neuromusculare, reduce inflamațiile și influențează acțiunea mai multor gene care reglementează proliferarea, diferențierea și apoptoza celulelor.

Vitamina C

este un nutrient esențial vieții, implicat în producția de glucocorticosteroizi și de anumiți neurotransmițători (substanțe care permit transmisia influxului nervos), în metabolismul glucozei, al colagenului, al acidului folic și al anumitor aminoacizi, în neutralizarea radicalilor liberi și a nitrozaminelor, în reacții imunologice, care facilitează absorbția fierului la nivelul tubului digestiv. 
Este absolut necesară suplimentarea cu vitamina C în cazul persoanelor care urmează tratament cu aspirină, al fumătorilor şi al consumatorilor de alcool în exces.


Domnule profesor, vă mulţumim că aţi fost şi de această dată alături de noi cu informaţii extrem de valoroase.

Acest articol a fost preluat din revitsa oficiala al companiei :
F O R E V E R | România & Republica Moldova | octombrie 2012 | 162Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu