vineri, 28 decembrie 2012

7 sfaturi pentru un par frumos si sanatos

Un par stralucitor un succes mai stralucitor


Unul dintre secretele oamenilor de succes este un păr frumos și sănătos, deoarece podoaba capilară poate transmite mai mult decât garderoba sau accesoriile pe care alegem să le purtăm. 

Știm cu toţii că părul frumos și sănătos poate îmbunătăţi într-o clipă întregul nostru aspect. 

Dar care este secretul unei astfel de podoabe capilare? Simplu: îngrijirea zilnică. 

Asta poate face ca părul nostru să arate nemaipomenit sau, dimpotrivă, să-l strice definitiv.

În primul rând, părul nu poate fi sănătos dacă starea ta generală de sănătate nu este bună. Un păr frumos începe cu un stil de viață sănătos. 

Un păr care să strălucească de sănătate trebuie hrănit de la interior. 
Chiar și cele mai mici modificări în alimentație pot avea un impact uriaș asupra sănătății părului tău. Din punctul de vedere al dietei, Forever te poate ajuta cu suplimente alimentare de primă mână: 
Rămâne ca tu să-ți îngrijești părul la exterior.7 sfaturi pentru un par frumos si sanatos

  1. Când îți speli părul, folosește apă caldă. Apa fierbinte poate usca și irita pielea capului. Aplică șamponul la nivelul scalpului și masează delicat cu vârful degetelor.
  2. Un aspect foarte important este clătirea: resturile de șampon riscă să usuce pielea capului și să atragă mizeria.
  3. Aplică balsam după fiecare spălare. Va hidrata și proteja părul, conferindu-i, în același timp, strălucire. Tot balsamul este responsabil pentru reducerea electrizării firelor de păr, dar și pentru ușurința cu care te vei pieptăna.
  4. Nu este nevoie să aplici balsamul și pe scalp. Rădăcinile părului conțin cea mai mare cantitate de uleiuri și, în mod normal, nu mai au nevoie de balsam.
  5. Fii delicat(ă) atunci când aplici șamponul și balsamul. Părul este extrem de fragil și se rupe foarte ușor atunci când este ud.
  6. Produsele de îngrijire și styling sunt parte din viața noastră, însă trebuie să știm ce să alegem pentru a nu face mai mult rău.
  7. De exemplu, este bine să evitați  produsele de coafat care conțin alcool. Ele pot usca părul.
Totodată, este bine ca produsele de coafat să stea departe de pielea capului, pentru că pot înfunda porii și astfel scalpul nu mai poate respira. Dintre toate produsele dedicate îngrijirii părului, iată care sunt cele mai apreciate de specialiști:

Care sunt plantele si vitaminele care imi fac parul sa straluceasca si sa creasca!?


Pantenol, o formă a vitaminei B5

Ideal pentru par Pantenol, o formă a vitaminei B5 care conțin pantenol, o formă a vitaminei B5 destul de mică pentru a penetra cuticula și foarte higroscopică (atrage apa  din aer). Totodată, pantenolul calmează pielea iritată și ajută firele de păr să rețină hidratarea atât în cortex, cât și la suprafață, lăsând firul de păr mai strălucitor, mai gros și mai maleabil. De asemenea, s-a demonstrat recent că pantenolul luptă împotriva încărunțirii premature a firelor de păr.

Lăptișor de matcă ideal pentru par – o substanță secretată de glandele albinelor

Cele care conțin lăptișor de matcă – o substanță secretată de glandele albinelor, cu care se hrănește matca. Lăptișorul de matcă este bogat în proteine, vitaminele B1, B2, B6, C și E, niacină, acid pantotenic, biotină, inositol și acid folic. Lăptișorul de matcă hidratează firul de păr și deschide foliculii, pentru ca aceștia să absoarbă numeroasele substanțe nutritive pe care le conține. Proteinele și aminoacizii din lăptișorul de matcă întineresc pielea capului și ajută la repararea părului deteriorat.
În plus, luat ca supliment alimentar, lăptișorul de matcă hrănește firul de păr încă de când acesta crește.

Proteinele din grau pentru par ondulat, uscat

Cele care conțin proteină de grâu. Mult slăvită pentru proprietățile sale de întărire a firului de păr, proteina de grâu penetrează cortexul și îl hrănește, adăugând cisteină părului slăbit de chimicale. 
Această proprietate face ca produsele cu proteină de grâu să fie preferatele celor care și-au ondulat părul cu soluție tip permanent. 
Totodată, proteina de grâu îmbogățește structura firului de păr cu aminoacizi și glutamină, crește puterea firului de păr de a reține umiditatea și îi redă strălucirea.

Ulei de nuci de macadamia pentru un par hidratat, elastic, mereu tanar

Cele care conțin ulei din nuci de macadamia – consistența sa, similară uleiurilor naturale ale corpului uman, îl face să fie foarte ușor absorbabil de piele și păr. 
Sursă importantă de calciu, vitaminele grupului B, fosfor și fier, uleiul de macadamia este unul dintre cei mai buni emolienți naturali (atrage și menține hidratarea la nivelul firului de păr). 
În plus, conține cea mai mare cantitate de acid palmitoleic (un acid gras Omega 7) dintre toate plantele folosite până acum de industria cosmetică. 
Acidul palmitoleic se găsește din belșug în structura pielii noastre cât suntem tineri, însă scade în cantitate pe măsură ce înaintăm în vârstă. Acest acid este important, deoarece conferă părului elasticitate, prevenind ruperea și despicarea firelor. 

Acum, că am trecut în revistă cele mai apreciate ingrediente din produsele de îngrijire a părului, avem o veste bună pentru tine: Forever Living a reușit să le integreze pe toate într-o nouă gamă de produse de îngrijire a părului:

Pe lângă beneficiile ingredientelor enumerate mai sus, aceste produse aduc și beneficiile gelului stabilizat de Aloe vera, care ajută la hidratarea și echilibrarea pH-ului scalpului.Și, dacă la rutina zilnică de îngrijire și coafare a părului adaugi Aloe Pro-Set (nu conține alcool) şi/sau Forever Aloe Styling Gel, cu siguranță vei putea bifa, pe lista de secrete a succesului tău, și un păr bogat, strălucitor și sănătos.0744 64 25 77  sau  0765 24 68 78
Distribuitor autorizat

F O R E V E R | România & Republica Moldova | aprilie 2012 | 156Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu