luni, 7 ianuarie 2013

Ginkgo biloba arborele miracol forever ginkgo plus cu ciuperci reishi si schisandra


Ginkgo biloba arborele miracol forever ginkgo plus 

Ginkgo biloba a influenţat puternic istoria şi credinţele civilizaţiei orientale, fiind folosit de mii de ani în medicina chineză ca stimulent al memoriei şi pentru îmbunătăţirea circulaţiei sangvine. 
Adevărată fosilă vie, acest arbore a supravieţuit în mod miraculos unei lumi dispărute. 
S-au găsit fosile de frunze de ginkgo cu o vechime de peste 270 de milioane de ani, ceea ce îl face contemporan cu dinozaurii din perioada Jurasic. 
Iar aceasta nu este totul. Ginkgo biloba este şi una dintre cele mai longevive specii de arbori de pe planeta noastră, existând în prezent în lume exemplare care au atins venerabila vârstă de 3.500 de ani. 
Datorită calităţilor sale excepţionale, arborele de ginkgo a făcut obiectul a numeroase studii ştiinţifice, iar substanţele active obţinute din frunzele sale stau la baza unora dintre cele mai utilizate suplimente alimentare folosite la nivel mondial.

De ce este Ginkgo biloba considerat arborele miracol? 
Ne ajută cu informaţii valoroase domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Institutului de Cercetări Alimentare. 


Extractul de Ginkgo biloba – merită să ştii:

  • Este bogat în substanţe de tip terpenoid şi flavonoid, cu efecte puternic antioxidante, 
  • eficace în anihilarea radicalilor liberi, 
  • prevenirea stresului oxidativ 
  • şi a sindromului metabolic care, la rândul lor,  sunt factori de risc pentru apariţia bolilor cronice, cardiovasculare, cerebrovasculare, anumitor forme de cancer, diabetului de tip II, dar şi a supraponderalităţii şi obezităţii
  • Favorizează circulaţia sângelui şi mai ales microcirculaţia cerebrală, datorită efectelor antiplachetare  şi vasodilatatoare. Acest lucru conduce la o creştere a fluxului de sânge către creier şi, implicit, la o mai bună oxigenare şi aprovizionare cu nutrienţi a celulei nervoase.
  • Poate contribui la scăderea riscului de accident vascular cerebral şi de apariţie a maladiilor neurodegenerative (Alzheimer şi Parkinson). 
  • Are o remarcabilă acţiune de creştere a rezistenţei capilarelor, îmbunătăţind circulaţia periferică şi activând microcirculaţia hipodermică, ceea ce conduce la efecte benefice în prevenirea şi tratarea celulitei. Acţiunea de tonifiere a arterelor, dar şi a venelor are efecte benefice în menţinerea sănătăţii vaselor de sânge de tip venos şi, deci, asupra prevenirii şi ameliorării venopatiilor (hemoroizi, varice).
  • Creşte troficitatea ţesuturilor, sporind astfel energia organismului.

Extractul de Ginkgo biloba beneficii:

Imbunătăţirea atenţiei 

– extractul de ginkgo ne ajută să avem reflexe mai rapide, să sesizăm mai rapid schimbările de ambient, să avem un timp mai scurt de reacţie la diverşi stimuli. Iată de ce suplimentele alimentare pe bază de Ginkgo
biloba sunt tot mai frecvent consumate de piloţii avioanelor militare, de persoanele care depun activităţi intelectuale intense, care supraveghează şi coordonează operaţiuni dificile, dar şi de cei care învaţă sau conduc autovehicule. 
Acest efect de stimulare a atenţiei este diferit de cel al cofeinei, deoarece nu apare prin supra-stimularea
sistemului nervos, ci prin îmbunătăţirea circulaţiei cerebrale în zonele care răspund de această funcţie  cognitivă.

Îmbunătăţirea memoriei
Sporirea capacităţii de concentrare

- datorită oxigenării mai bune a creierului important efect antioxidant, datorită căruia extractul de ginkgo contribuie la încetinirea proceselor de îmbătrânire. adjuvant în ischemia cardiacă şi în ateroscleroză, datorită efectelor vasodilatatoare.

Împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor

flavonoidele din frunzele de ginkgo împiedică oxidarea colesterolului şi a trigliceridelor şi, implicit, depunerea
acestora sub formă de ateroame în endoteliul arterial.

Inhibă factorul de activare a trombocitelor

 (componente ale sângelui responsabile de formarea cheagurilor), ceea ce reduce tendinţa spre tromboze.
menţine elasticitatea vaselor sangvine şi întăreşte pereţii capilarelor, ai arterelor şi ai venelor, cu efecte în evitarea ulcerelor varicoase şi în diminuarea sângerărilor capilare.

Ginkgo biloba benefic în tulburări de circulaţie cerebrală 

adjuvant în arterita obliterantă - un studiu făcut în 1998 de către dr. H. Peter, de la Universitatea de Medicină din Karlsruhe, Germania, a pus în evidenţă faptul că administrarea de ginkgo îmbunătăţeşte circulaţia sangvină la nivelul piciorului, reduce frecvenţa crampelor şi ameliorează performanţele fizice ale bolnavilor cu arterită obliterantă.
Benefic în tulburările de circulaţie periferică (mâini şi picioare reci) – datorită efectului vasodilatator, reduce senzaţiile de disconfort produse de frig, precum şi susceptibilitatea la degerături şi infecţii urogenitale.
Ajută la o mai bună irigare cu sânge a ochiului, măreşte acuitatea vizuală şi reduce simptomele oboselii oculare

Adjuvant în degenerescenţa maculară şi în retinopatia diabetică

benefic în ameliorarea simptomelor sindromului premenstrual – poate reduce în mod semnificativ stările de iritabilitate, de depresie ori de oboseală care apar, de obicei, în această perioadă. 

La convalescenţi are un important rol tonic, regenerator şi tonifiant general, iar la vârstnici are un rol fitogeriatric creşte eficienţa metabolismului, regularizează neurotransmiţătorii şi sporeşte nivelul de oxigen din creier.

Conţine extract standardizat de Ginkgo biloba - standardizarea asigură o concentraţie optimă a principiilor active din această plantă.

Este îmbogăţit cu extracte valoroase de reishi, schisandra şi Polygonum multiflorum care, alături de ginkgo, au un efect sinergic, sporind eficienţa produsului.

Reishi Ganoderma lucidum

Reishi (Ganoderma lucidum) – este una dintre celebrele ciuperci medicinale asiatice, cunoscute de foarte multă vreme, cu efecte antioxidante puternice, dar şi cu acţiune de scădere a riscului de
apariţie a unor forme de cancer.

Schisandra 

Schisandra – remediu de origine indoasiatică ce a trecut, la rândul lui, proba timpului. Are efect sedativ (de calmare a sistemului nervos) şi de stimulare a sistemului imunitar.

Polygonum multiflorum 

– plantă medicinală cu rol important în reglarea echilibrului hormonal.De reţinut! Tocmai datorită acţiunii farmacologice dovedite a extractului de ginkgo, acesta trebuie administrat cu precauţie în cazul utilizării medicamentelor anticoagulante, deoarece le potenţează acţiunea, crescând riscul de apariţie a hemoragiilor. De asemenea, nu se recomandă a fi administrat în perioada de sarcină şi alăptare, precum şi copiilor sub 6 ani. 

Domnule profesor, vă mulţumim pentru aceste informaţii deosebit de valoroase!

F O R E V E R | România & Republica Moldova | august 2011 | 148

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu