marți, 22 ianuarie 2013

Kilograme in plus dupa sarbatori.De ce ma ingras?

Kilograme in plus dupa sarbatori.De ce ma ingras?



Sărbătorile de iarnă au trecut şi, printre toate planurile şi rezoluţiile pentru anul ce tocmai a început, majoritatea am bifat pe listă şi începerea unei cure de slăbire pentru a scăpa de kilogramele în plus. 

Acesta este primul pas şi ne putem felicita că l-am făcut, pentru că, aşa cum ştim cu toţii, chiar şi cea mai lungă călătorie începe cu primul pas. 
Forever ne este aliat şi de această dată, cu produse de cea mai bună calitate, grupate în două programe revoluţionare de management al greutăţii: Clean 9 şi Nutri-Lean Pack. 
Acestea nu numai că vă ajută să slăbiţi, dar vă detoxifiază organismul şi vă repun pe drumul alimentaţiei sănătoase. 
Şi pentru a fi siguri că demersul va fi unul de succes, l-am rugat pe domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Ştiinţific al Institutului de Cercetări Alimentare, să ne vorbească despre procesul de îngrăşare şi  să ne susţină cu sfaturi pentru cura de slăbire.

DE CE MĂ ÎNGRAŞ?

Oamenii câştigă în greutate nu din cauză că ar mânca prea mult, ci, de cele mai multe ori, pentru că mănâncă alimente nesănătoase,
care ajung să se constituie într-o dietă proinflamatoare, deseori numită şi dieta vestică. 
Această dietă, bogată în :
  • carbohidraţi rafinaţi, 
  • grăsimi nesănătoase, în special cele industriale de tipul shortening-urilor, hidrogenate, bogate în acizi graşi trans şi într-un exces de acizi graşi Omega 6 proinflamatori, 
  • împreună cu sedentarismul,
vor genera un status proinflamator sistemic, subclinic, cronic, pe fondul căruia se vor dezvolta maladiile civilizaţiei moderne:
  • supraponderalitatea, 
  • obezitatea, 
  • sindromul metabolic, 
  • dislipidemii, 
  • maladii cardio şi cerebrovasculare, 
  •  diabet de tip 2, 
  • cancere, 
  • osteopenie şi osteoporoză, 
  • sarcopenie (distrugerea prematură a masei musculare),
osteoartritele, hiperuricemia (guta), menopauza precoce şi îmbătrânirea accelerată.  

LEGĂTURA CARBOHIDRAŢILOR ci ingrasarea

În războiul împotriva kilogramelor în plus, singura grupă de alimente care ne preocupă cu adevărat este cea a carbohidraţilor şi, în
special, carbohidraţii cu absorbţie rapidă, aşa cum se regăsesc ei în dieta modernă, sub formă de:
  • băuturi industriale îndulcite (sucuri, energizante), 
  • produse zaharoase  (bomboane, ciocolată), 
  • produse de panificaţie (patiserie, cofetărie, snacks-uri, chips-uri, pâine albă, chifle tip hamburger, prăjituri, cerealele rafinate pentru micul-dejun).
S-a constatat că tocmai înlocuirea miculuidejun consistent, format în general din ouă, carne slabă, peşte (grăsimi bune) şi brânzeturi cu cerealele pentru mic-dejun şi alimente junk-food (mezeluri şi alte
preparate din carne ieftine, de slabă calitate nutriţională, în general obţinute prin prăjire şi sub formă de pané-uri) şi fast-food este,
alături de sedentarism şi stresul cotidian, una dintre principalele cauze care au condus la epidemia de obezitate, însoţită de
morbiditatea şi mortalitatea din societatea modernă. 

Astăzi vorbim, pe lângă stresul fizic şi emoţional, şi de un stres metabolic, generat la nivel celular

Astăzi vorbim, pe lângă stresul fizic şi emoţional, şi de un stres metabolic, generat la nivel celular, tocmai de aceste alimente ce declanşează inflamaţia  sistemică. 
Aceasta ne aruncă într-un cerc vicios, deoarece declanşează cascade de „molecule – semnal” care, la rândul lor, determină creşterea hormonilor stresului, în principal cortizolul, care rămâne în mod
cronic la niveluri ridicate, având efect de distrugere a sistemelor osos şi muscular şi a creierului. 

Carbohidraţii sau glucidele

Carbohidraţii sau glucidele reprezintă o categorie foarte importantă de nutrienţi, utilizaţi în organism în principal pentru rolul lor energetic. 
Ei sunt sursa de energie preferată a corpului. Insulina, hormon
secretat de pancreas, joacă un rol vital în metabolismul carbohidraţilor.

În procesul digestiei, carbohidraţii sunt descompuși în zaharuri, în principal glucoză, care apoi este absorbită în sânge. Este foarte
important ca glicemia, termenul știinţific pentru cantitatea de glucoză din sânge, să rămână la un nivel constant. 

Prezenţa glucozei în sânge determină pancreasul să secrete insulină, care permite glucozei să treacă din sânge în celulele corpului. Odată
ajunsă în celule, glucoza este arsă împreună cu oxigenul pentru a crea energie.

În corpul unei persoane sănătoase, orice surplus de glucoză este transformat în glicogen (un carbohidrat complex), păstrat în mușchi şi ficat ca rezervă de energie pe termen scurt. 
În timpul zilei şi între mese, când rezerva noastră de energie începe să scadă, pancreasul determină hormonul glucagon să transforme glicogenul înapoi în glucoză. 
Acest proces asigură corpului un nivel stabil al zahărului din sânge pe tot parcursul zilei.

ŞI ATUNCI,  DE CE MĂ ÎNGRAŞ?

Atunci când consumăm carbohidraţi cu un conţinut ridicat de zahăr, glicemia creşte mult peste limită într-un timp relativ scurt.

Această creştere anormală este cunoscută sub numele de hiperglicemie.
Pancreasul este determinat să secrete o cantitate însemnată de insulină pentru a aduce nivelul zahărului din sânge la normal. 

Glucoza, glicemie, pancreas

Orice surplus de glucoză este stocat ca glicogen, dar, odată ce glicogenul este de ajuns, orice glucoză de prisos este stocată ca grăsime.
Insulina în exces absoarbe rapid glucoza din sânge, iar nivelul zaharurilor din sânge va fi anormal de scăzut. 

Iată de ce consumul de carbohidraţi rafinaţi cu absorbţie rapidă
provoacă din nou o poftă irezistibilă de dulce, aruncându-ne într-un cerc vicios extrem de periculos, care se termină cu apariţia rezistenţei la insulină, antecamera diabetului de tip 2, dar şi a rezistenţei la leptină, cauza ruperii echilibrului foame – saţietate, care duce la supraponderalitate şi obezitate. 

Aceste variaţii frecvente şi cronice ale glicemiei au ca efect, pe lângă transformarea unei părţi din glucoză în grăsimi ce se depun sub formă de ţesut adipos visceral, foarte activ hormonal (obezitate abdominală), şi depunerea pe artere, în special pe cele coronare, a unei alte părţi din grăsimile rezultate din glucoză, ceea ce conduce la creşterea riscului apariţiei bolilor coronariene (infarct de miocard). 
Mai mult, ţesutul gras visceral modifică constelaţia hormonală a steroizilor, în special la bărbaţi, determinând transformarea testosteronului în estrogen, cu efecte nedorite asupra sănătăţii masculine.
Clean 9 transformă dieta proinflamatoare într-una
antiinflamatoare.

Soluţia cea mai recomandată pentru evitarea acestor dereglări metabolice este schimbarea dietei proinflamatorii cu o dietă antiinflamatoare, cu încărcăturăglicemică redusă şi bogată în  nutrienţi de calitate, totodată cu un aport scăzutde calorii.

CLEAN 9 RUPE CERCUL VICIOS AL KILOGRAMELOR ÎN PLUS

Cele 4 produse ale programului Clean 9 au efecte de scădere a încărcăturii glicemice a celorlalte alimente pe care le consumăm. 

Aloe Vera Gel

Fibrele conţinute în Aloe Vera Gel temperează absorbţia rapidă a
glucidelor în sânge, precum şi a lipidelor, dar şi reabsorbţia bilei din colon în sânge. 
Toate au efecte antiinflamatoare, de echilibrare a metabolismului, de stimulare a dezvoltării ţesutului muscular slab şi, în final, de prevenire a apariţiei supraponderalităţii şi obezităţii. 

Mai mult, gelul creşte indicele de saţietate al celorlalte alimente, frânând apariţia poftelor irezistibile pentru dulce, restabilind echilibrul extrem de fragil şi important foame – saţietate. 

Forever Garcinia Plus

Având în vedere că alimentele industriale, devitalizate, rafinate au un indice de saţietate foarte mic, cu alte cuvinte mâncăm fără să ne săturăm, Garcinia este binevenită tocmai pentru a restabili echilibrul foame – saţietate. 

Forever Bee Pollen

Polenul este cunoscut ca unul dintre alimentele complete, deoarece grăunciorii de polen (celulele reproducătoare masculine ale plantelor) conţin toţi aminoacizii esenţiali necesari reechilibrării metabolismului şi\ accelerării arderilor, cu precădere a masei de
grăsime. 

Diete haotice / efectul yo-yo 


Dietele restrictive conduc întotdeauna la o slăbire inestetică, precum şi la accelerarea fenomenelor de îmbătrânire a pielii, care
capătă un aspect tern, flasc, lăsat. 
Dar mai grav este că ne afectează în mod sistemic sănătatea, prin afectarea sistemelor muscular, osos, endocrin. Însă programul

Forever Clean 9 cura de detoxifiere si slabire


Clean 9, de detoxifiere şi reglare a metabolismului, ce ajută şi la protejarea sistemului osos, ne ajută să renunţăm la dietele restrictive periculoase, care de cele mai multe ori au efecte puternic adverse prin apariţia fenomenului yo-yo, dar şi prin pierderea de masă musculară şi osoasă, în loc de ţesut gras, lucru extrem de grav
pentru sănătatea generală. 


Vă mulţumim, domnule profesor, pentru informaţiile importante pe care ni le-aţi împărtăşit.

F O R E V E R | România & Republica Moldova | ianuarie 2013 | 165
0765 24 68 78
Distribuitor autorizat

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu