vineri, 29 martie 2013

Energie vitalitate cu ginseng si chia de la Forever Chin-Chia

Energie vitalitate cu ginseng si chia de la Forever Chin-Chia


Menţionate încă din secolul al 16-lea în documentele aztece, seminţele de chia sunt considerate unele dintre cele mai complexe surse de energie şi putere. 

Aztecii considerau chia o componentă esenţială nu numai în alimentaţie, ci şi în ceremoniile religioase. 
Era convingerea lor că chia le dă o forţă şi o vigoare deosebite, de aceea o utilizau ca supliment alimentar în campaniile de război. 

Importanţa ei se remarca şi prin faptul că era folosită ca monedă de schimb sau ca tribut. 

Americanii nativi cunoşteau proprietăţile vindecătoare ale ginsengului şi s-a dovedit că, atunci când alergau sau călătoreau pe distanţe mari, nativii mestecau rădăcină de ginseng ca să reziste oboselii. 


Forever Gin-Chia reuneşte beneficiile acestor două plante valoroase, despre care vom vorbi în rândurile de mai jos cu domnul profesor doctor Gheorghe Mencinicopschi, Directorul Ştiinţific al Institutului de Cercetări Alimentare.


Chia planta chia

Salvia columbariae, cunoscută de străvechile civilizaţii precolumbiene de pe continentul american sub denumirea de chia aurie, reprezintă un miracol al naturii datorită compoziţiei sale biochimice, care imprimă şi proprietăţile nutriţionale şi sanogene ale seminţelor acestei plante. 

Chia conţine proteine cu o valoare biologică asemănătoare celei a cărnii, 

datorită aminoacizilor esenţiali care se regăsesc în plantă într-un raport echilibrat. 
Astfel, seminţele de chia conţin între 19 - 23% proteine, chiar mai mult decât unele sortimente de carne. 
Chiar şi în comparaţie cu cerealele, chia este net superioară
din punctul de vedere al conţinului în proteine, faţă de grâu (12 – 14 %), porumb (10 – 12 %), orez (7 – 8%), ovăz (14%), orz (9%). 

Iată de ce chia este o alternativă ideală pentru hrana vegetarienilor, veganilor, substituind proteina de origine animală. 

Spre deosebire de aceasta, proteina din chia mai are o calitate deosebită, aceea că este însoţită de un conţinut ridicat de fibre, aproximativ 28 g de fibre la 100 g de seminţe, cantitate ce poate acoperi chiar necesarul zilnic de fibre al unui adult.

Faţă de carne, care, din lipsa fibrelor alimentare, determină:
 • scăderea peristaltismului intestinal, 
 • apariţia constipaţiei 
 • şi, deci, în timp, a autointoxicării, 
 • proteina din chia stimulează peristaltismul şi
 • detoxifierea organismului, combătând constipatia.

Efectele beneficiile semintelui chia

 • Sunt o sursă preţioasă de antioxidanţi potenţi, întrecând cu mult afinele.
 • Conţin mai mult calciu decât laptele integral şi mai mult fier decât spanacul. 
 • Conţinutul de magneziu, un macroelement esenţial pentru reglarea excitabilităţii neuro-musculare şi, deci, pentru funcţionarea creierului, a muşchilor scheletici şi a inimii, îl întrece pe cel din broccoli. 
 • Concentraţia acizilor graşi esenţiali Omega-3 (acidul alfa-linolenic) o depăşeşte cu mult pe cea din somon, iar cantitatea de acid folic este superioară celei din sparanghel. 
 • Au un conţinut bogat de fibre solubile şi insolubile, care contribuie la reglarea nivelului colesterolului şi glicemiei, prevenind apariţia maladiilor cardiovasculare şi cerebrovasculare.
 • Însoţite de o hidratare adecvată, sunt utile în reglarea apetitului, fiind recomandate pentru menţinerea normo-ponderalităţii, precum şi în supraponderalitate şi obezitate. 
Datorită acestei compoziţii, seminţele de chia au şi un index şi încărcătură glicemică scăzute, ceea ce le indică în prevenirea rezistenţei la insulină şi în dieta suferinzilor de diabet. 
Datorită capacităţii mari de reţinere a apei de către componenta fibroasă, chia oferă o foarte bună hidratare atunci când consumul ei este însoţit şi de un consum adecvat de apă, fiindu-le indicată celor care practică sporturi de rezistenţă şi anduranţă, în special atleţilor.


Ginseng

În limba chineză înseamnă „chintesenţa bărbatului” şi de aceea a
fost utilizat de secole ca remediu eficient împotriva oboselii şi
pentru revitalizarea organismului. 
Astăzi, ginseng-ul chinezesc (Panax ginseng) este considerat, alături de ginseng-ul siberian (Eleutherococcus senticosus), ca fiind unele dintre cele mai puternice remedii adaptogene. 

Un remediu adaptogen este cel care are efect asupra modulării răspunsului de adaptare la stres, detensionând şi destresând organismul. 

În condiţiile actuale de trai, cei mai mulţi dintre noi avem un nivel ridicat de cortizol, care devine cronic, generând, la rândul lui, stresul cronic, cauza majoră a îmbolnăvirilor cardiovasculare
(infarct de miocard), cerebrovasculare (accidentul vascular
cerebral), chiar diabet şi boli neurodegenerative (Alzheimer). 

Asocierea celor două forme de ginseng duce la potenţarea acţiunii acestora în eficienţa de echilibrare a metabolismului, întărirea sistemului imunitar, prevenirea migrenelor, reglarea glicemiei, nivelului de colesterol şi tensiunii arteriale. 


Efectele ginsengului beneficiile ginsengului

 • Este un tonic şi stimulent digestiv, mai ales când stresul mentalcşi nervozitatea afectează negativ sistemul digestiv. 
 • În mod tradiţional este considerat un afrodiziac natural,îmbunătăţind virilitatea şi combătând disfuncţiile sexuale atât la bărbaţi, cât şi la femei. O parte dintre aceste acţiuni se datorează unui component natural activ adaptogen din clasa saponinelor. 
 • Atunci când este administrat timp îndelungat, frânează procesele de senescenţă (îmbătrânire), inducând longevitatea
 • Fiind un excelent tonic cerebral, îmbunătăţeşte performanţele memoriei, atenţiei şi puterii de concentrare, având un efect general de calmare şi eliminare a stresului psihic. 
Precauţii în administrarea ginseng-ului: suferinzii de hipertensiune arterială sau boli cardiace vor consulta medicul înainte de administrare, deoarece la diferite doze ginseng-ul poate avea efect hipotensor sau hipertensor. 


Forever Chin-Chia cu ginseng si chia

Nu doar conservă virtuţile celor trei componente (chia, ginseng
siberian şi ginseng chinezesc), ci le şi amplifică beneficiile, sinergizând, ceea ce îl face şi mai eficient în lupta cu maladiile civilizaţiei moderne.
 • Având în vedere faptul că majoritatea persoanelor care trăiesc în societăţile moderne suferă de stres acut sau cronic, de malnutriţie (inclusiv de formele carenţiale în vitamine, minerale, antioxidanţi), acest produs este recomandat tuturor categoriilor de consumatori.
 • Este o sursă importantă de antioxidanţi şi proteine.
 • Favorizează creşterea vitalităţii şi a rezistenţei.

Preţ NDP – 14,03 Euro + TVA

Intrebare?
sunati-ne
Articole cu tema asemanatoare:
 1. CHIN CHIA FOREVER GINSENG SI CHIA 
 2. Forever Vitolize Men Vitolize pentru barbati peste 50 de ani
 3. Multi macca, Potenta masculina, Crestere a libidoului, apetitului sexual...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu