duminică, 19 ianuarie 2014

Minciuna cu probiotice de la Danone, recunoaste ca bacteriile sunt obtinutine din

Minciuna cu probiotice de la Danone, recunoaste ca bacteriile sunt obtinutine din

 

DANONE recunoaste minciuna. Toti producatorii folosesc bacterii din................


Gigantul producator de iaurturi Danone nu va mai promova in reclamele sale din Statele Unite benefiiciile pentru sanatate, in cazurile Actimel si Activia, deoarece s-a descoperit ca, de fapt, acestea nu au atributele pretinse. Potrivit presei britanice,cel mai mare producator de iaurturi din lume a marturisit ca a exagerat in reclamele produselor, care, de fapt, nu au acele beneficii prezentate. Astfel, Danone a fost de acord sa nu mai spuna in spot-urile de televiziune ca Activia imbunatateste tranzitul intestinal, iar despre Actimel ca intareste sistemul imunitar.

 

Putina lume stie ce mananca. Si mai putina lume citeste ambalajul la ce mananca. Iar si mai putina lume are notiuni de microbiologie.Iaurturile probiotice, o inventie a concernelor americane, contin bacterii care nu au fost folosite, inainte, niciodata in alimentatie. Una din aceste bacterii este specia “Bifidobacterium bifidum”.
Aceste bacterii nu sunt prezente in mod normal niciodata in intestinele subtiri, in stomac sau in gura, numai daca omul a avut contact direct cu cele de mai sus. Aceste bacterii bifide nu supravietuiesc de regula acidul din stomac atunci cand sunt ingurgitate pentru a nu perclita flora din intestine, in special din cel subtire.

Iaurturile Activia contin bacterii cunoscute ca Bifidus Actiregularis TM (denumirea stiintifica Bifidobacterium animalis subspecies lactis, identificata in clasificarea internationala sub codul CNCM I-2494, clasificarea in colectia de tulpini Danone DN-173010. Denumirea prescurtata: B. lactis DN-173 010). Bifidus Actiregularis a fost selectata dintr-un produs lactat in cursul cercetarilor realizate de Danone in urma cu cateva zeci de ani.

Pentru cei interesati sa verifice originea bifidobacteriei din Activia, aici (
http://mmbr.asm.org/content/74/3/378.full.pdf) se gaseste un studiu stiintific in care este mentionata originea sa din iaurt (tabel 1, vezi B. animalis subsp. Lactis -  atentie sa nu se confunde subspecia lactis, utilizata de Danone, cu cea animalis, care este o bacterie diferita si care nu este utilizata de companie).


Cunoscutul specialist in tehnica alimentara Udo Pollmer, care apare des la televiziunea germana ca specialist in domeniu pe teme de alimentatie, a facut cunoscut acest fapt in una din cartile sale. Insa cui ii pasa?
La televizor el insa nu poate vorbi despre asa ceva si nici nu este intrebat. Nu-i de mirare la cat se castiga cu reclama la iaurturile probiotice de catre posturile de televiziuneCum sa-ti alungi clientii? Citatul din carte cu privire la acest truc si daunele aduse de consumul de probiotice este aici in limba germana:www.wahrheitssuche.org/probiotische-bakterien.html.
“Bacteriile profane de iaurt nu au obiceiul sa se lipeasca de peretii intestinelor caci ele traiesc din lapte proaspat si nu din lucrurile digerate. Pe de alta parte bacteriile probiotice nu sunt in stare sa faca lapte gros, caci aceasta sarcina o au bacteriile lactoacide. De aceea pretioasele bacterii (probiotice) se introduc, se amesteca pe alta cale, ulterior, in iaurtul deja fermentat”. (Udo Polmmer).
restul pe sanatatesiviata.ro


2 comentarii:

  1. Asa este, meritam sa inghitim totul, daca credem totul ce ni se spun in reclame! Nici nu exista BIFIDUS ESENZIS sau cum mai faceau reclama!!!! De cate ori am auzit de la oameni: probitoticul cu 6 specii de bacterii e de nimic, las ca manancam iaurt!

    RăspundețiȘtergere
  2. Nu este adevarat nimic. Cum putem sa credem ca Danone, cel mai mare producator de iaurt ar putea sa aiba voie sa puna asa ceva in iaurturi. M-as astepta la producatorii mici, locali, dar nu la cei mari. Nu ajungi numarul 1 in lume punand cacat in iaurturi! Chiar credeti ca lumea asta e plina de prosti care asta au mancat de atatia ani?? Este aberant! Mai aberant este sa postezi lucruri fara sa te informezi si sa stii ca bacteria numita bifidobacterium exista si este extrasa din iaurt. I s-a zis Bifidus esenzis tocmai din acelasi motiv pentru care i s-a zis aciduluiacetilicsalicilic aspirina. CA SA RETINA TOTI PROSTII!

    RăspundețiȘtergere