Tenul si aloe vera & Cosmetice decorative

Produsele pentru ingrijirea pielii pe langa Gelul de aloe vera mai contin si

Pagina Distribuitor Forever FBO Timar Adrienne COD FLP 400 000 111 547

Colagen

Organismul tinde sa produca mai putin colagen sau de o calitate mai slaba pe masura ce imbatraneste. Apar, totodata, unele incrucisari de elemente ce determina formarea unor fibre mai rigide si mai putin solubile in apa.


Pielea, de fapt, este colagen in proportie de 70%. Cand o cantitate redusa de colagen sau de o calitate necorespunzatoare este produsa, pielea isi pierde elasticitatea si incepe sa se lase, scrie csid.ro.
Varsta, si deci lipsa colagenului, reduce puterea de intindere a tendoanelor. Abilitatea de a te misca liber si confortabil este redusa din aceasta cauza.

Elastină

Elastina este similară cu colagenul, dar este mult mai elastică şi menţine elasticitatea pielii. Practic, cele două proteine permit pielii să se întindă şi să revină la forma iniţială.


Marea problemă este că, pe măsură ce înaintăm în vârstă (după 25 de ani) producţia de colagen şi elastină scade, ceea ce face ca pielea să-şi piardă elasticitatea, fermitatea şi să apară ridurile. Însă, cantitatea celor două proteine scade nu numai din cauza trecerii timpului ci şi din cauza unor factori externi cum ar fi: radiaţiile ultraviolete, fumatul, stresul, deshidratarea etc. Astfel, prin pierderea colagenului şi a elastinei se ajunge la apariţia pielii subţiri şi căzute şi la naşterea ridurilor. 
De aceea, colagenul şi elastina sunt atât de importante când vorbim despre încetinirea procesului de îmbătrânire şi trebuie să facem tot posibilul să ajutăm pielea să secrete cât mai mult din cele două proteine miraculoase.

Acid Hialuronic HA

Acidul Hialuronic (de asemenea denumit Hyaluronan sau in Romaneste Hialuron) este o componenta esentiala a tesuturilor conectante. 
Absenta lui conduce la uzura tesuturilor prin frecare. 
Cea mai evidenta consecinta este lipsa lubrefierii incheieturilor care conduce la frecarea “os-pe-os” conducind la macinarea oaselor insotita de dureri articulare. 
La nivelul pielii absenta lui conduce la riduri si cute. Datorita structurii sale, acidul hialuronic formeaza la nivelul pielii un film invizibil, transparent si elastic, actionand in acelasi timp in profunzime, la nivelul tesuturilor precum si la nivelul cartilajelor articulatiilor. 
Rolul sau este de a mentine cele mai importante caracteristici ale epidermei tinere si sanatoase: supletea, elasticiatea si tonicitatea. 
Acidul hialuron puteti administra oral astfel va avea efect sinergic asuora intregului organism, Forever Active Ha.
La nivelul articulatiilor, mentine elasticitatea si supletea cartilajelor actionand totodata si ca un "lubrefiant". In combinatie cu Colagenul (de exemplu Colagenul din Somon) duce la regenerarea pielii, tesuturilor si cartilajelor de la articulatii. In cazuri mai grave se poate asocia sinergic cu Glucozamina si/sau Codroitina in produsul Forever Freedom.
Lipsa acidului Hyaluronic conduce si la alte afectiuni in afara de artrita si osteoartrita cum ar fi: prolapsul valvei mitrale a inimii. Dar nu numai atita. Lipsa acidului Hyaluronic conduce la afectiuni ale retinei ochiului (detasarea retinei), Contractii musculare, Rahitism scheletic, Glaucom, Keratoconus, Fibromialgie, Acrogeria (ridarea premature a pielii), Sindromul imbatranirii premature, Hernii, Imbatrinirea cartilajelor. Acidul Hyaluronic a fost poreclit “cheia de la fantana tineretii” deoarece s-a constatat ca persoanle care consuma mari cantitati de acid Hyaluronic traiesc mult mai lung.
Acidul Hyaluronic lubrefiaza pielea, ajuta pielea sa retina umiditatea, elimina ridurile fine si grosiere.

Antioxidanti Vitamina E, A

Antioxidanţii sunt compuşi naturali ce au posibilitatea de a reduce efectele toxice ale radicalilor liberi, adică de a neutraliza moleculele de oxigen instabile, ajutând corpul să nu-şi distrugă celulele.
Antioxidanţii sunt o parte esenţială a unui produs hidratant, reduc impactul negativ al soarelui, aerului şi poluării asupra pielii. De asemenea, orice produs care pretinde că ar fi anti -aging sau anti – rid ar trebui să aibă în compoziţie numeroşi antioxidanţi pentru a fi eficient.

Tocoferol vitamina E naturală

Vitamina E este un antioxidant solubil in grasimi care opreşte producţia de ROS  atunci când grasimile sufera de oxidare. Oamenii de stiinta investigheaza daca, prin limitarea productiei de radicali liberi şi, eventual, prin alte mecanisme, vitamina E ar putea ajuta la prevenirea sau întârzierea bolilor cronice asociate cu radicalii liberi.Vitamina E intervine in metabolismul creatinei musculare si a al apei, al glucidelor si al lipidelor, favorizeaza depunerea glicogenului in tesuturi.
Proprietatile vitaminei E:
  • antioxidant;
  • antiimbatranire;
  • elasticizant;
  • calmant si antiinflamator;
  • stabilizant de uleiuri si grasimi in compozitii (previne rancezirea);
  • epitelizant;
  • regenerant cutanat;
  • previne imbatranirea celulelor;
  • actioneaza pozitiv asupra circulatiei sanguine periferice;
  • fortifica tesutul conjunctiv;
  • protejeaza de daunele generate de radicalii liberi si razele UV;
  • promoveaza epitelizarea si activitatea enzimelor proprii ale pielii.


Vitamina  C, acid absorbic din surse naturale

S-a demonstrat că vitamina C favorizează buna funcţionare a sistemului imunitar, sporeşte absorbţia fierului din legume şi fructe şi protejează celulele împotriva efectelor nocive ale radicalilor liberi.
Vitamina C este un antioxidant eficient pentru piele. Există studii care arată că poate fi benefică şi pentru atenuarea petelor deoarece inhibă producţia de melanină. 

Extract din flori de romaniţă (Anthemis nobilis)

Una dintre aceste plante medicinale, musetelul sau romanita, pune accentul pe minunatele efecte pe care substantele active le au asupra pielii. Prin folosirea ei se obtine accelerarea diviziunilor celulare, intirzierea imbatrinirii pielii, tonifierea tesuturilor, stimularea circulatiei singelui, improspatarea si catifelarea obrazului si decolteului.
Din flori de musetel se obtine uleiul de musetel, un preparat cosmetic excelent pentru ingrijirea miinilor. Acesta inmoaie si catifeleaza pielea, ajutind la pastrarea tineretii si supletii. Datorita proprietatilor sale emoliente, dezinfectante si decongestionante uleiul de musetel se poate utiliza si pentru pielea iritata de soare sau in ingrijirea picioarelor. In special calciiele care au pielea iritata si uscata datorita incaltamintei.

Ulei din miez de sâmbure de caise (Prunus armeniaca)

Putini stiu ca samburii din mijlocul unui fruct au calitati curative.
Samburele este nucleul fructului, forta lui. 
El contine oligoelemente si macroelemente, grasimi si proteine, toate vitaminele posibile, variind de la sambure la sambure de fruct. in afara de acestea, intr-un sambure se mai gaseste elementul de baza al cromozomilor care asigura cresterea pe specie. 
Noile cercetari de laborator au gasit in samburi un factor X care poate fi imunitar si antineoplazic, samburii de caisa se incadreaza intre cele mai bogate surse de vitamina B17 – Amigdalina.
Cunoscut si sub numele de aluna amara, samburii de caise sunt originari din Uzbekistan, miezul samburelui de caisa care ramane dupa strivirea invelisului dur, este folosit din timpuri stravechi pe post de medicament.
In medicina chineza, semintele amarui de cais, cu mirosul lor caracteristic, de migdala, sunt un remediu redutabil pentru bolnavii cu probleme respiratorii, precum astmul, bronsita, emfizemul sau tusea cronica.
De asemenea, era si este folosit pentru mentinerea tineretii biologice. 
Se spunea ca cinci samburi administrati zilnic adauga tot atatea zile de sanatate si fericire la viata celui care ii consuma.

Ulei din seminţe de jojoba (Simmondsia chinensis)

Este un extract botanic din seminţele arborelui de jojoba (Simmondsia chinenis). 
Uleiul de Jojoba provine dintr-o planta de desert care rezista caldurii si uscaciunii prin sistemul propriu de autosupravietuire.Uleiul de Jojoba este o ceara lichida produsa din semintele de Jojoba, ale unui arbust originar din sudul Arizonei, sudul Californiei si nord-vestul Mexicului. 
Amerindienii din California foloseau uleiul de jojoba inca din secolul al XVII-lea datorita proprietatilor speciale ale plantei Jojoba, pentru o serie de tratamente cosmetice si medicale cum ar fi tratarea cancerului de piele si a ranilor.
Deoarece uleiul de jojoba seamana cu sebumul uman, pielea il acceptă foarte bine, fără eruptii cutanate sau reacţii adverse. 
Uleiul de jojoba este indicat pentru tenul gras, mixt sau acneic deoarece regleaza productia de sebum. Acest ulei ajută de fapt la echilibrul de sebum al pielii, in acest sens fiind util si tenului uscat deoarece hidrateaza pielea uscata.

Propolis in crema cu Propolis

Datorită proprietăților sale antivirale, antitoxice și antiinflamatorii, propolisul se folosește și în medicația umană. Studiile moderne privitoare la proprietățile acestui preparat natural i-au uimit pe oamenii de știință: nu mai puțin de 21 de bacterii, 9 specii de ciuperci parazite, 30 de tipuri de virusuri (incluzând și varietățile lor) sunt distruse de către propolis, care este cel mai puternic medicament antiinfecțios cunoscut.
La toate afectiunile pielii, in special la bataturi si cheratite, rani vechi, arsuri si micoze, locurile bolnave se pot vindeca cu aplicarea cremei cu propolis, aceasta avind actiune cicatrizanta, ajutind la formarea noilor tesuturi.