vineri, 31 august 2012

Aloe First si amigdalita,reactii post - si pre- operatorii

Aloe First si amigdalita, reactii post - si pre- operatorii


Amigdalele palatine sunt frecvent sediul focarul initil, iar aceste bacterii pot se emigreze si in alte zone ale corcupuluui. 20% - 30%  din cazul bacteriilor tranzitive pot provenii din astfel de infecti.

Riscurile pe care le implica aceasta situatie la numite pacienti  (cu reumatism articular acut, glomerulofrita postreptococica, endocardita bacteriana) trebuiesc combatute prin metode medicamentoase dupa scheme bine precizare si poe noi am imbunatatati-o prin utilizarea Pray-ului Aloe First.

*"Pur si simplu infectia cobora pe inima, rinichi sau articulatii si degredeaza prganele, de aceea este important sa tratam aceste infectii.
First-ul actioneaza direct in zona amigdalelor, prin pulverizaerea ei directa pe zona infectata."

Uneori agentii patogeni, ramanand cantonati in vecinitatea portii de intrare produc infectii locale primare. 
Alteori, ei patrund in organismul gazda si se distribuie pe cale sanguina sau limfatica, producand infectii locale secundare.


In cazul amigdalectomieie la pacientul reumatic si glomerulonefrita acuta antibioprofilaxia se adreseaza in primul ran streptococului beta-hemilitic.
Avand in vedere flora bacteriana de focar asociatea streptococului beta-hemolitic, cat si existentei unei flore micotice, actiunea Aloe First este binevenita si cu implicatii terapeutice evidente.

In perioada mai-octombrie 2002, pe un lot martor de 12 bolnavi dintre care 7 femei cu varste cuprinse intre 15-34 ani si 5 barbati cu varste cuprinse intre 15-54 ani, s-a aplicat tratament antibioprofilaxie pre-  si post-operator asociat cu utilizarea sprayului Aloe First.

Daca la bolnavii la cere s-a aplicat tratamentul clasic pre- si post-operator apar complicatiile post-operatorii inerente - edeme ale lojei vidate, hemoragii difuze sau bloc  (intre a doua si a cincea zi), eliminarea falselor membrane duin loja vidata (intre a patra si a sansea zi) la bolnavii la care s-a administrat postoperator badijonarea prin sprayere cu Aloe Fisrt complicatiile enumerate sus s-au redus in proportie de peste 70%.

Falsele memebrane din loja vidata s-au eliminat la 36 de ore, durerile la deglutitie s-au redus cu peste 50%, bolnavul putandu-se alimenta si alimente semisolide, elasticitatea pilierilor anterior si posterior ai lojei amigdaliene si-au revenit la 48 de ore.

La 14 zile de la interventia chirurgicala examenele de laborator s-au normalizat situandu-se la limita supetrioara a normalului.
Mentionam ca tratamentul cu Aloe First a imbogatit schema de tratament prin antibioprofilaxie clasica.

CONCLUZII

Intre cele 2 loturi urmarite si taratamentele aplicate la lotul martor format din cei 12 bolnavi  s-a redus durata medie de spitalizare de la 6 zile la 3 zile, bolnavul putand fi resocializat la 4 zile de la momentul operator. Costurile/pat / bolnav s-a redus cu 40%.

Recomandam utilizarwa spryului Aloe Fisrt colegilor din specialitatea ORL asteptam concluziile acestora.

Dr. Ioan Nicolae Moise
Medic primar
Sef seciete ORL - Spitalul Judetean Focsani


Articol preluat din Revista Forver, completat cu o explicatie non medicala *


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu