miercuri, 19 septembrie 2012

Cod QR cod de bare smartphone


Cod QR cod de bare smartphone

Cod QR cod de bare smartphone pentru FB 

QR = QUICK RESPONSE 

RASPUNS RADPID

Un cod QR poate stoca un maxim de 7.089 caractere numerice și 4.296 de caractere alfanumerice. Există două tipuri principale de coduri QR: „Micro QR” și „Design QR

Cod QR cod de bare smartphone

Sunt utilizate cu regularitate pe telefoanele mobile de tip smartphone, deoarece codurile QR pot reprezenta (în mod codificat) adrese de situriInternet (de tip URL); pentru acces rapid la un sit dorit utilizatorul trebuie doar să îi scaneze codul QR cu ajutorul camerei foto din telefonul său mobil. Un software cititor interpretează imaginea și descifrează codul, iar browserul telefonului îl direcționează pe utilizator către URL-ul în cauză.

Daca nu avet un smartphone dar vreti sa aflati ce inseamna un Cod QR pe acest site puteti upload imaginea si programul va da rezultatul.   http://www.onlinebarcodereader.com/ 


Codul de bare este o reprezentare de date codificată (cifrată), 

destinată a fi citită pe cale optică. Codurile de bare sunt folosite în multe domenii, îndeosebi industriale.
Un cod de date are aspectul unui șir de bare negre de diverse grosimi pe un fundal alb. În general fiecare cifră sau literă se reprezintă printr-o anumită combinație de 1 sau mai multe bare. Există mai multe formate (sisteme) de coduri de bare.

Cod QR cod de bare smartphone CODUL din litere si cifre

Codurile de bare sunt citite și decodate cu ajutorul unor scanere speciale. 

Acestea măsoară reflexia luminii, interpretează codurile drept cifre și litere și trimit acestea unui calculator sau altui dispozitiv de gestionare a datelor. Scanerele actuale recunosc mai multe formate.
Setul de simboluri utilizate este în general restrâns (cuprinde de obicei literele, cifrele și câteva semne speciale), dar sistemele de alcătuire (formatele) codurilor de bare sunt foarte variate. Multe coduri de bare constau în bare verticale (paralele cu axa Y), după diverse formate. Lungimea codului de bare (pe axa X) depinde de cantitatea de date ce trebuie reprezentată.
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu