luni, 1 octombrie 2012

Vitamine suplimenti nutritivi Cand avem nevoie de ei ?! Suplimenti Forever Living


Vitamine suplimenti nutritivi Cand avem nevoie de ei ?! Suplimenti Forever Living

Suplimenti nutritivi

La noi în ţară, noţiunea de suplimenţi nutritivi sau alimentari este relativ nouă, iar cunoaşterea problematicii este limitată şi deficitară deşi în ultimii ani sunt la îndemână sub formă de combinaţii de vitamine şi antioxidanţi, preparate cu conţinut de minerale şi oligoelemente, substanţe biologic active, preparate din plante şi produse animale, etc.

Alimentaţia 

reprezintă un factor major al stării de sănătate doar dacă este perfect echilibrată şi adaptată stării şi capacităţii funcţionale a organismului. Aceste deziderate sunt dificil de realizat în mod obişnuit la cei care uzitează diverse regimuri cum ar fi vegetarienii, posturi ri­tuale, dietele din diversele boli: diabet, afecţiuni renale, cardio-vasculare, digestive, etc. şi la cei supuşi intenselor solicitări adaptative la efort fizic, condiţii ambientale poluate şi nu în ultimul rând femei gravide sau care alăptează, precum şi copiii (persoane aflate în creştere).


Stilul de viaţă modern 

presupune autocontrolul în dirijarea alimentaţiei, a consumului de diverse produse (alcool, tutun, droguri, medicamente de sinteză, aditivi alimentari chimici), a greutăţii corporale, a exerciţiilor fizice, etc. Acest autocontrol trebuie sau ar trebui să fie practicat de fiecare, indiferent de pregătire şi ocupaţie, reprezentând acte de tip medical (prevenţie) fără intervenţie directă a medicului.


După o statistică recentă, peste 40% dintre 
americani utilizează ocazional suplimenţi nutritivi, 
aproximativ jumătate dintre aceştia recurg 
apoi la consumarea lor regulată.Suplimenţii nutritivi se folosesc în general în cantităţi moderate, în medie sub necesarul optim zilnic pentru Calciu şi Magneziu, duble faţă de necesar pentru vitamina A, D, B6, acid pantotenic, Zinc şi Fier, şi peste dublu pentru 5 vitamine: C, E, B12, B1, B2. Cei ce utilizează suplimenţii alimentari sunt în general oameni rezonabili care pe lângă alte proceduri de întărire a sănătăţii recurg la completarea necesarelor nutriţionale, conştienţi fiind de efectul lor benefic. Consumul unui adaos de vitamine, minerale şi alte nutrimente conferă un plus de siguranţă pentru sănătate precum şi protecţia faţă de unele boli cronice a căror incidenţă creşte o dată cu înaintarea în vârstă cum sunt osteoporoza, bolile cardiovasculare, cancerul, cataracta.

Consumatorii de suplimenţi nutritivi trebuie să cunoască următoarele aspecte:

1. Suplimenţii nutritivi nu substituie tratamentul medicamentos specific ei acţionând ca adjuvanţi absolut necesari în multe cazuri (radioterapie, chimioterapie);

2. Pot fi consumate concomitent cu orice tratament alopat sau homeopat nediminuând efectul acestuia, în multe cazuri diminuându-i efectele secundare;

Consumul suplimenţilor nutritivi în priză unică sau fracţionat nu se justifică decât atunci când pentru a fi mai bine absorbit este necesar să fie în contact direct cu mucoasa digestivă (se ia înainte de masă).

Energizantele (inclusiv Aloe Vera Gelly) se vor consuma în cursul zilei nu înainte de culcare. Doar curele de slăbire se vor face după un orar fix diurn şi curele de desensibilizare (polen).
Având în vedere faptul că fiecare organism este unic, acesta va răspunde particular la consumul de suplimenţi nutritivi.
Incidenţa reacţiilor adverse prin supradozare este extrem de rară, spre exemplu pentru vitamina A - consumul îndelungat de doză de 10-20 ori mai mare faţă de recomandare, pentru alte vitamine de 30 de ori, pentru minerale de 5 ori.
Statisticile demonstrează că în SUA (ţara cu un important consum de suplimenţi nutritivi) numai 34% din aceştia sunt comer­cializate prin farmacii, restul de 66% sunt distribuite prin reţele proprii de desfacere sau prin magazine alimentare.
Nimeni nu revendică limitarea distribuirii şi nici nu le incriminează ca dăunătoare.


Suplimenti Forever Living0765 24 68 78
Distribuitor autorizatNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu