vineri, 19 iulie 2013

MLM Micile secrete ale marilor lideri in afaceri MLM

Micile secrete ale marilor lideri în afaceri MLM


Continuăm, şi în această ediţie a Revistei Forever, seria interviurilor cu lideri de succes ai Forever România şi aflăm, de la Elisaveta şi Alexandru P., Soaring Manageri şi membri President’s Club, ce presupune drumul de la statutul de Nou Distribuitor la lider, care este secretul unei echipe mereu motivate şi în permanentă evoluţie, cum trebuie să acţionezi ca să atingi succesul şi, mai ales, să te menţii în top.

F O R E V E R | România & Republica Moldova | iunie 2009 | 122
Pentru început povestiţi-ne, vă rugăm, despre călătoria parcursă până în prezent.
A fost greu sau uşor?
Cum era familia Pocaznoi la început de drum?


Totul a început în iulie 1998 când, la invitaţia celor care urmau să ne devină Sponsori, familia Frandeş, am participat la prima prezentare ţinută de mentorul nostru, doamna Maria Pop. Atunci eram o familie normală, cu griji, ocupaţi de dimineaţa până seara: serviciu, firmă, pentru asigurarea traiului zilnic, cu doi băieţi încă în şcoală, părinţi bolnavi, noi cu sănătatea marcată de acest tablou, dar optimişti, deschişi la nou şi  adepţi ai lucrurilor naturale.

N-a fost uşor drumul de atunci până azi, dar ce este uşor în viaţă?
Nu am întrezărit de la început schimbările, deşi conjunctura ne-a favorizat şi ne-am calificat în cinci luni la nivelul de Manager, fără să desluşim încă prea multe din Planul de Marketing.
Dar am avut sprijinul Sponsorilor care au avut grijă ca acest lucru să se întâmple.
Am beneficiat de entuziasmul începutului, începătorului şi în special de rezultatele obţinute din utilizarea acestor produse deosebite, care au trezit un real interes în jurul nostru.
O bună perioadă nu am ştiut să gestionăm succesul, schimbarea a venit în timp, provocată de transformarea stării noastre de sănătate în mult mai bine şi de echipa care s-a format şi ne-a purtat spre succes.
Sesizând apoi necesitatea schimbării în continuare, am acţionat în direcţia dezvoltării personale, care şi-a adus roadele spre ceea ce am realizat până acum.

Ce v-a convins să rămâneţi în domeniul MLM? Forever este prima companie de acest gen cu care aţi
colaborat?
Şi dacă nu, de ce v-aţi oprit tocmai aici?


Am fost colaboratori ai altor sisteme MLM încă din anul 1991. Forever Living Products parcă ne-a îmbrăţişat în 1998 şi ne-a purtat în braţe spre succes. Dezvoltarea rapidă prin atingerea nivelului de Manager, păstrarea drepturilor şi celelalte avantaje ale Planului de Marketing ne-au determinat să rămânem statornici şi să perseverăm. Considerăm că MLM este, la ora actuală, cea mai potrivită modalitate prin care poţi deveni liber, iar FLP cea mai puternică.


Care este factorul numărul 1 care poate transforma un nou distribuitor în lider în această afacere?
Care consideraţi că este factorul care v-a ajutat pe dumneavoastră să deveniţi lideri?


Dezvoltarea personală, sprijinită, de fapt, de Planul de Marketing, este cea care te poate transforma în lider. Ceea ce e frumos la acest proces, dificil uneori, este că depinde în principal de tine şi nu se termină niciodată, creând bucuria descoperirii în tine, în cei din jur şi în lumea exterioară de noi frumuseţi, dar şi bucuria disponibilităţii de a explora oportunităţi.


Care au fost cele mai mari obstacole sau piedici pe care le-aţi întâmpinat până acum în profesia de network marketeri şi cum aţi reuşit să treceţi peste ele?


Zona de confort, tabieturi, lasă-mă să te las, scurgerea vieţii pe lângă tine reprezintă familia de obstacole care te împiedică să-ţi realizezi visurile. 
Ignoranţa şi necunoaşterea sunt duşmani în a vedea oportunităţi. 
Recunoaştem, era în firea noastră să nu fim delăsători, neglijenţi şi ignoranţi într-o lume în permanentă transformare.
A trebuit să creştem ritmul acţiunilor noastre, să împărţim mai bine cele 24 de ore ale fiecărei zile, astfel încât să putem face faţă cerinţelor impuse de noua activitate. 
Avem câteva sfaturi utile rezultate din experienţa noastră: relaţionaţi cu cât mai mulţi oameni, păstraţi şi îmbunătăţiţi relaţiile obţinute, fiţi disponibili şi la bine, dar mai ales la greu, punându-vă în postura celui necăjit.

Ce fel de persoană credeţi că NU ar trebui să se implice într-o companie MLM?


Toată lumea are acces la activitateaMLM. 
Necinstiţii, făţarnicii, orgolioşii, însă, nu pot avea decât succes efemer, deoarece acest tip de activitate presupune copierea şi cine a mai văzut echipe de hoţi, păcălici, tirani câştigând cinstit şi fiind luaţi ca exemple de mase mari de oameni? 
Ce e minunat şi pentru astfel de oameni este faptul că, totuşi, FLP le mai dă o şansă prin Politicile Companiei, dar numai dacă se smeresc, acceptă să se schimbe. 
Dacă nu o fac, se vor autoexclude mai devreme sau mai târziu din această afacere a iubirii. 
Cunoaşteţi cazuri? 


Întreaga lume se confruntă cu o criză economică. Performanţele multor afaceri s-au diminuat simţitor. Echipa Pocaznoi este, totuşi, pe baricade. Având în vedere că afacerea dumneavoastră se află încontinuă creştere, vă rog spuneţi-ne care este secretul.


N-am avut timp să ne gândim dacă e criză sau nu şi am încercat să insuflăm echipei ritmul normal. 
Ştirile, însă, au persistat şi atunci am observat că avem încă o oportunitate. 
Tot mai mulţi au eşuat în afaceri clasice şi au început, de nevoie, să privească cu alţi ochi tipul nostru de activitate.
 Deci, s-a îmbunătăţit oferta pieţei de muncă. Noi am menţinut ritmul şi rezultatul a venit firesc.
Având în vedere că se vorbeşte despre afacerea noastră ca despre o afacere la pachet, în cadrul
căreia succesul este garantat, care credeţi că este motivul pentru care foarte mulţi oameni încă
eşuează?


Pachetul este extraordinar: cele mai bune produse, Planul de Marketing încă neegalat, cine să-l promoveze? 
În echipa noastră în niciun caz un începător neîndrumat, neajutat de echipa sponsorială. 
Eşecul este determinat de lipsa rezultatelor pe măsura aşteptărilor sau a eforturilor depuse. Avem grijă să-i arătăm noului colaborator unde poate ajunge, în cât timp, câtă muncă trebuie depusă şi care este calea prin care învaţă să facă această muncă. 
El decide, noi îi sprijinim efortul. De asemenea, am descoperit, în conlucrarea cu echipele paralele pentru a da forţă, credibilitate şi semnal coerent pentru această afacere unică, un obstacol credibil împotriva eşecului. Deci, sprijinul sponsorilor şi pregătirile centralizate sunt armele cu care luptăm pentru a evita scăderile şi constituie sprijin pentru dezvoltarea afacerii noastre.


Sunteţi printre puţinii distribuitori a căror întreagă familie dezvoltă această afacere cu succes. Ce sfat le daţi celor care încearcă, însă nu reuşesc, să transforme afacerea Forever într-o adevărată afacere de familie?N-am avut din educaţie principiul de a ne impune ideile în viaţa copiilor noştri. Am lăsat rezultatele să vorbească şi am încercat să le fim exemple vii, nu din cărţi pentru dezvoltarea lor ulterioară. 
Ei, când s-au copt, au ales. 
De acum, însă, suntem apărătorii bunului câştigat, şi anume conlucrarea în familie întru dezvoltarea vieţilor noastre şi ale celor ce încă vor să vină spre libertate. 
Poţi fi liber doar dacă eşti sănătos, prosper şi ai timp să te bucuri de toate acestea.

Vă dorim să aveţi parte de libertate pentru voi şi familiile voastre!
Elisaveta & Alexandru P. Soaring Manageri
Membri President’s Club
Intrebare?! 
0765 24 68 78