marți, 26 aprilie 2016

Rove Startup Bodnar Zsigmond globalis gondolatok

Rove Startup Bodnar Zsigmond globalis gondolatok

"A lehetoseg ott van kint a piacon.
Mindenki lehet valakozo, torold ki a fejedbol azt amit eddig hallottal.
Minket mindenki arra tanit hogyan legyunk jo alkalmazottak, nem arra, hogyan legyunk kreativak"
Bodnar Zsigmond 
globális innovációs platform induló és egyéni vállalkozoknak

Olyan lehetosegeket tart elenk Bodnar Zsigmond amitol a resztvevok a vegen mely gondolkodasba estek.
Talan Nagyvarad nem vizsgazott jelesen ma este, az interakcio szintjen, de vihar elott mindig ott a csend, s bizonyara sok valalkozonak, vagy StartUpernek feher ejszakaja lesz.
Feher ejszaka amiben a jegyzetek es a rengetek Premium informacio lekeresevel fognak tolteni.
Az egesz egy multkori ROVE CLUB nagyvaradi esemenyen tortent amikor elvezehettem a szocial mediarol szolo bemutotojat Zoltan Nechita-Bodisnak es a Nagy Gabor mentoralasank a mi aszatlunknal. 
Igazan hasznos idonek tunt a multkori esemeny, ami altal most is odataltam erre az esemnyre is
Gyorsklinika a korunk ideaholikus Startupperenek   
Sárközi Zoltán, MNKH képviseleti vezeto a magyar termelel Romaniaba valo bevezeteserol illetve a KKV vagy ahogy mi ismerjuk IMM (intreprinderi mici si mijlocii), segitese volt a temaja.
Szo kerult a Magyar Kereskedoi Haz misziojarol, tovabba felhivta  a figyelmet minden nagyvaradi valakozonak az uzleti partnerkeresesi ingnes szolgalatatsara.
Egyszeru peldaval leirva, megtalaljak onnek azt a ceget aki segithet hogy bovitse vagy novelje mindket valakozas hatasfokat. Králik Lóránd, gazdasági szakértő – Román-magyar üzleti környezet statisztikajaba vezetett be minket. Csak egy hatar valaszt el minket megis masok a befektetesi aranyok Romaniaba es Magyarorszagon. 

Magyarorszagon 80% a kulfoldi toke es 20% a hazai
Romaniaban 48% a kulfodi toke es 52% a hazai. 
Erdekes kulombseg ami amugy is jellegzetes minalunk, hogy a lelkesedes nagyobb az uj valakozasok elinditasaban mint Magyaroszagon, de ezt statszikai kimutatas formajaban es gazdasagi adatok elemzese altal meg sosem lattam.

Mennyi apro reszlet szukseges ahoz, hogy egy valakozas tullepje azt a  kritikus 1 evet, vagy a  meg kritikusabb 5 evet, 5 even belul a cegek 57% bezar, Europa szinten.
Egy ilyen remek segitseg all majd lehetosegere a magyarorszagi valakozo szellemu Startupperek szamara az uj Gazella 2 program, amely profeszionalis segitseget nyujt Accelaratorok - katalizator cegek, es anyagi forasokkal.
 


 Bodnar Zsigmond Nagyvarad: Globális innovációs platform + az induló és egyéni vállalkozók acceleralasa

Fontos kerdest tett fel a kozonsegnek A Start Up tech vagy organikus?! 
Milyen egy StartUp ceg!? Sokan csak az uj, dinamikus szavakat hasznaltak csak kevesen fuztek hozza, hogy az interneten mukodik. Bodnar Zsigmond ugy fogalmazta meg, hogy: "egy folyamatosan megujjulo valakozas amelyik az interneten terjedGet up from your Box, get out from your Business, talk to people and customers.

Lehetoseget keress ne otleteket! 

A lehetoseg ott van kint a piacon. A keresek jonnek, valaszolni kell rajuk es kielegiteni a piac keresletet 
Jo tanacs kent ajalotta, ha uj termeket szeretnek a paicra dobni eloszor validaljuk ott ahol ismernek (Piloting - bevezetes) igy konyebben elfogadjak a nagy befektetok.
Ha uj otleteink vannak es befktetokben gondolkozunk akkor ajalja a Shark Tank ( sorozat befktetok es StartUpperekrol) , a Canvas Model ( a kepen is lathato a slide-bol)  es  Blank`s Customer Development Proces tanulmanyozasat es vegso kepen az egyszeru megoldasokat!

Sok informacio es rengeteg Story, nem csoda , hogy szo nelkul maradt a kozonseg. 
Kulonosen orultem, mikor lattam a vegen olyanokot nevjegykartyakat cserelni a meghivotakkal akik inovaciot meg szemlyesen is ismerem.
Megerte ott lenni, remelem e-mailen es telefonon  allandoan  a nagyvaradiak zavarjak  Bodnar Zsigmondot, aki nem csak informaciokat hanem megoldasokat is nyujt a valalkozo szellemuek szamara.
Adrienne