marți, 7 aprilie 2020

Accept provocare si raspund : Ce meserii crezi ca vor fi bine platite, bine primite dupa criza COVID 19

Accept provocare si raspund : Ce meserii crezi ca vor fi bine platite, bine primite dupa criza COVID 19


Raspuns la provocare postata de mine pe Facebook : Ce meserii crezi ca vor fi bine platite, bine primite dupa criza COVID 19


"Maine, sau in curand, vine un "Nou " inceput.
Ce meserii crezi ca vor fi bine platite, bine primite?
Te gandesti sa te reprofilezi? "

Pun intrebari pentru mine, pentru oamenii cu care comunic direct zilnic, cu cei care asa zis comunicam online, sau celor apropiati si mai in varsta. Pot sa zi ca este ocupatie fiindca ocupa o parte din gandurile mele. 
Zilnic apare o intrebare noua fiindca apar situatii noi, in toate domeniile.
Cand am vazut primul biciclist cu o geanta mare in Oradea, transportand part time mancare, crezi ca as fi zis ca a fi curier cu bicicleta inseamna sa FII LIBER in 2020 martie-aprilie ? Sau un mod legal de a face sport? Ia cu tine cainele, hartia care dovesdeste, fa traseu imediat deja pe google maps si pune un nod peste telfon ca altfel te trimit acasa. Si invidieaza pecei care se dau cu bita.

Sau,  credeai ca saloanele de barbati si BARBER SHOP in trend care se deschideau in numar mai mare decat cafenele 2 GO, acum stau si si strang praful si nu banii pentru antreprenori si angajatii.
In cap am multe exemple, acestea  sunt trendurile si uso de observat pentru cititori articolului din mediul urban (probabil).
Poate unii din voi chiar nu de mult ati intrebat partenerul de viata:
"Tu ! Noi mai avem casa aia din sat de la strabunici?"
"Ce rude avem in Beius sau pe la Harghita ca acolo nu-si asa de multi beteaghi ? "Inainte sa intru in detaliu, doar sa vezi punctul meu de vedere, sa ma cunosti putin.
  • Inteleg ce inseamna DACA toata lumea sa se inbolneaveasca DEODATA.Sunt constient de numarul mare de decese CARE pot aparea in situatia de mai sus mentionata.Asa ar fi fost daca ne-am plimba prin LUME - prin CONTINENTE dupa placul si capul nostru.
  • Nu sunt ingrijorata de sanatatea me, mai mult a celor mai vulnerabili din cauza factorului de risc ( boli cronice, interventii recente sau accident si putin si de factorul de varsta = imunitate scazuta ) 
  • Sunt inrijorata de cetateanul oarecare, care este in concediu de odihna si imediat in somaj technic.
  • Sunt ingrijorat de cei care se simt acum bine, ca avem aer curat si liniste, iar daca reluam poluarea se vor revolta, impreuna si in  combinatie cu cei care nu au venituri. Mai  ales daca nu vor gasi solutii pentru o viata  mai ecologica si viabila.
Va rog sa gasiti metode si aici , jur ca le aplicam!


Acum urmeaza comentariul la propria postare, generata de raspunsuri si de norul de ganduri, materializat ca un fulger asupra celor care auavut curaju sa scrie ceva!(esti curios,  de comenztarii, aici gasesti profilul https://www.facebook.com/AloeVeraAdrienne )Iai MAREA parte ca si GLUMA, din raspunul meu, INSA pun si semnul exclamatiei!!!!
Nu uita sa ai grija de tine si de cei dragi! Fii macar asa de destept ca cei care vor sa profite de tine si de slabiciunile tale!

Am idei in orice moment, despre aproapeorice, chiar si in somn. Probabil  zambesti acum, citind unele dintre ele si eu zambesc cand le scriu, asa as vrea sa fimi si peste 2-6 luni.
Sa zambim noi nu smecherii sa zambeasca de noi si mai tare.
Ei stiu sa stoarca apa si din pietre! Iar noi acum plangem si cand inca ne merge bine si congelatorul este plin.

Daca as fi smecher 

AS VINDE asigurari de....orice gen, fel, FOARTE scump si DULCE cu multe beneficii. 
Acum multora le  este firca, hai sa "Asiguram" fricile multora, la un pret mare !
In cateva luni as fugi. Nu am ce sa astept pana primavara sa ne mai inbolnavim iar. 
Nici 1 an nu e nevoie sa isi dea lumea seama ca este excrocherie, dar smecherul deja este departe.

As vinde ACTIUNI exact in domeniile care CREDEM CA VOR FUNCTIONA iar noi suntem experti si v-om castiga din (online, curieri, medical, farmaceutic, transport) fiindca si acolo e nevoie de 1 an sa primesti partea ca si actionar, in catev luni as fugi si bye bye investitii!

Daca as fi smecher in timpul COVID19

As oferi fonduri NERAMBURSABILI pentru perioada de toamna 2020 pentru agricultori, sau utilaje agricole pentu cei "noi" veniti in munca de pe campuri.
Ma refer pentru cei din blocuri si banci de scoala sau birouri. Normal acesibil pentru toamna ca astia nu se pricep si pana in septembirie cu avansurile as fugi!

Ce nu as face in timpul pandemiei

REVIN LA REALITATE asta fac prima oara.

Ce NU as vinde in timpul si dupa criza economica creata de COVID 19

Nu as vinde ideea ca totul va fi bine daca esti SINGUR sau  daca depinzi de 1 singur furnizor sau de 1 singur client!

Suntem dependenti unii de altii si mai mult decat credem, corectez  decat ne invata scoala si comertul de azi, cand oricine poate devenii afacerist, vanzatori, start-uper fara pregatire.

Depinzi de totalul binestarii cartierului / tribului tau, de media economica judeteana, de media pe cap locuitori din tara in care traesti si global ecologic.

Trebuie sa interactionam sinegric dupa PLANUL A
A = CU TOTII actionam SPRE BINE sa iasa BINE! 
Altfel v-om actiona conform planului B, C,D....Z si nu va iesi altceva decat NON A!

Sa trec pe stilul meu la concluziile mele personale , style "vai ce imi plac glumele mele" asa zic mereu sotului cand incerc sa glumesc dar iese prea serios.

Cred ca numarul DIVORTURILOT va SCADE in aceasta perioada

Cred ca numarul DIVORTURILOT va SCADE in aceasta perioada, depindem unii de altii realmente, avem nevoie de suportul familiei, pentru copii si pentrucei care vor sta in contiunare acasa o perioada nemaivorbind financiar.
Luxul individualismului nu multi isi permit acum! Oricum a luat lumea razna si in acest domeniu al renuntarii = divrot, in ultima periaoda!

Probabil, spun eu, fiindca oamenii vor sta #stauacasa , poate si #natalitatea va creste, nu numai #somajul ....
#Statul sa isi pregateasca buzunarul pentru INDEMNIZATII, INSERTII.

Iar bonele, cred ca vor fi extrem de cautate!
Ca nu e voie in colectivitate si probabil oricum v-om evita zonele aglomerate o vreme.
Bonele sunt si acum cautate ! (nu ai copii inca? :) vei intelege aceasta parte daca incerci sa lucrezi cu 1-3copii ei de acasa!!! )

Somn usor sau Buna Dimineata! 


cu drag Adrienne
#AloeVeraAdrienne